ПОДСТИЦАЈ ГРАЂАНСКОГ АКТИВИЗМА И ХУМАНОСТИ
19.02.2015

УСПЕШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ГИМНАЗИЈЕ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“

Сарадње општине са организацијама цивилног друштва је веома значајна- истакао је председник општине Палилула Бобан Џунић. Са Мото клубом „Ветерани 63.падобранске бригаде“, биће организоване хуманитарне активности, а под покровитељством општине покренут програм Креативног и културног центра.

Нишка Градска општина Палилула наставља да помаже најтеже оболеле малишане – овога пута запослени у општинској Управи одиграће током марта месеца утакмицу у малом фудбалу, у хуманитарне сврхе, са члановима Мото клуба „Ветерани 63.падобранске бригаде“. Прикупљена средства биће уплаћена у наменски фонд, који је установљен јула месеца 2013.године и подељена по утврђеном правилнику. На конференцији за новинаре, која је овим поводом одржана у општини Палилула, председник Бобан Џунић је истакао значај сарадње општине са организацијама цивилног друштва. Он је указао на успешма партнества која се остварују са невладиним сектором у реализацији пројеката али и у акцијама у кризним ситуацијама као што је то било у време поплава у Обреновцу, насталим клизиштима. Ми ову срадњу настављамо и зато су данас са нама представници Мото клуба „Ветерани 63.падобранске бригаде“, који имају седиште на територији наше општине.

Портпарол Мото клуба, Сандра Станковић, упутила је позив Нишлијама и Палилулцима да се активно укључе у овај програм и допринесу укупним напорима да се помогне породицама оболеле деце.

У општини Палилула je најављено и оснивање Креативног и културног центра. Биће организоване радионице у области уметности, занатства, новинарства, уз помоћ истакнутих уметника као што су  карикатуриста Александар Блатник, глумачко-брачни пар Ивана и Рики Недовић. Овај пројекат, како је саопштено на конференцији за новинаре, биће сталан, уз учешће талентованих грађана свих узраста. (Д.Видојјковић, ЕКОполи)

TV ZONAplus - Humanitarna utakmica za pomoć najmlađima,18.02.2015.